Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalaliemi

Älä heitä pois kalan perkeitä, vaan valmista niistä herkullinen kalaliemi, joka voittaa valmisliemikuutiot mennen tullen. Käytä kalalientä keitoissa ja kastikkeissa, liemen voi myös pakastaa.

Ainekset

  • 2-3 kokonaista kuhaa (ahven käy myös hyvin)
  • vettä
  • 1 sitruuna
  • 20 kokonaista valkopippuria
  • 20 kokonaista maustepippuria
  • 3-4 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Fileroi kalat, poista sisälmykset ja kidukset. Laita kaikki perkuujätteet kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että ruodot peittyy.

2. Kuumenna liedellä, kun pinnalle alkaa tulla vaahtoa poista se reikäkauhalla. Älä päästä kiehumaan voimakkaasti. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää mausteet ja halkaistu sitruuna.

3. Anna kiehua hiljalleen 40 minuuttia. Anna liemen jäähtyä rauhassa ennen siivilöimistä.

Käytä kalalientä esimerkiksi kuhakeitossa tai kastikkeissa, liemen voi myös pakastaa.

Käytä kalalientä esimerkiksi näihin kalakeittoihin:

keväinen kalakeitto

Keväinen kalakeitto

Terveelliset kalaruoat maistuvat arjessa ja juhlassa.

Ahvenkeitto

Kesäkeiton ja lohikeiton risteytys, kesäinen lohikeitto lautasella

Kesäinen lohikeitto

Ruoka.fi: Fiini ahvenkeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalaliemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.